Loading Events

Het onderwijs in Vlaanderen staat voor erg grote uitdagingen: klasgroepen worden diverser, de toenemende digitalisering biedt mogelijkheden maar ook moeilijkheden, en heel wat jongeren hebben het moeilijk, wat hun leren beïnvloedt.

Heel wat scholen kijken dan ook over het spreekwoordelijke ‘buitenlandse muurtje’ om antwoorden te zoeken op die vele uitdagingen.

Ben je zelf ook geïnteresseerd om te gaan leren van en in het buitenland? Kom dan zeker naar de Dag van Internationalisering op 31 mei 2023. Je krijgt er concrete info over de subsidiemogelijkheden van internationalisering, je kan er luisteren naar inspirerende sprekers en verhalen en doorheen de posterbeurs ontdekken welke goede praktijken scholen uit het basis-, secundair en OKAN-scholen leerden kennen in het buitenland dankzij het Erasmus+-programma.

Alle ingrediënten zijn er dus aanwezig om zelf internationaal aan de slag te gaan!

HET PROGRAMMA

13.15u Onthaal

13.45u Welkom door de Provincie West-Vlaanderen en beknopte voorstelling van hun ondersteuningsaanbod internationalisering. Ann Tavernier, bestuursdirecteur Provincie West-Vlaanderen

13.55u Keynote spreker over ‘Het belang en de meerwaarde van Erasmus+ voor het onderwijs’ door Dhr. Stefaan De Rynck, Hoofd van de Vertegenwoordiging in België van de Europese Commissie*.

14.25u Voorstelling ondersteuningsaanbod van Eekhout Academy rond internationalisering

14.35u Internationaliseringsverhalen uit het basis-, secundair en OKAN-onderwijs in de kijker

15.00u ‘Fika’ koffiepauze met mogelijkheid tot bezoek aan de beurs

15.30u Optie 1: Bezoek beurs: posterbeurs met goede praktijken en internationaliseringshoek of Optie 2: Workshop ‘Subsidiemogelijkheden Internationalisering’ door Europahuis Ryckevelde

16.30u Einde

home.eekhoutacademy.be www.erasmus.international

* Stefaan De Rynck is Hoofd van de Vertegenwoordiging van de Europese Commissie in België. Hij werkte als senior adviseur op het Kabinet van Michel Barnier en maakte zo de Brexit onderhandelingen vanop de eerste rij mee. Daarover schreef hij net het boek ‘Inside the deal – how the EU got the Brexit done’. Voordien was hij Diensthoofd van verschillende departementen bij de Europese Commissie.

VOOR WIE?

De Dag van Internationalisering is bedoeld voor scholen van het basis-, secundair en OKAN-onderwijs die geïnteresseerd zijn om te starten met internationalisering op school, of die zich willen laten inspireren door de goede praktijken van scholen met internationaliseringservaring.

WAAR?

Provinciehuis Boeverbos, Koning Leopold III-laan 41 in Sint-Andries Brugge.

Bekijk de bereikbaarheid en parkeermogelijkheden bij het Provinciehuis via www.westvlaanderen.be/over-west-vlaanderen/bestuur-en-beleid/administratie/provinciehuis-boeverbos.

INSCHRIJVEN?

Wil je graag deelnemen? Schrijf je dan gratis in via deze link: https://aanbod.eekhoutacademy.be/course/zyabxz.

ORGANISATIE?

De Dag van Internationalisering is een samenwerking tussen Eekhout Academy en de Provincie West- Vlaanderen, en vele andere gewaardeerde partners.

Share This Story, Choose Your Platform!

Go to Top